Elämäntarina

Budokat vm. 1992: Benja (pikkuveli), Jarmo (isä) ja minä

Nimi on Lahti, Pyry-Samuli Lahti, ja legenda alkaa 18. tammikuuta vuonna 1983. Tänä taianomaisena päivänä oli minun määrä syntyä.

Kuusi vuotta asuin Helsingissä, Malminkartanossa, jossa vanhempani opettivat minulle hengissäselviytymisen jalon taidon. Kun kävi ilmeiseksi, että olin valmis siirtymään eteenpäin ja kohtaamaan haastavammat elinolosuhteet, vanhempani matkasivat Siuntioon, tuohon karjankasvatuksen ja maatalouden luvattuun maahan. Siuntion laajoilla tasangoilla kohtasin mitä hurjimpia yksilöitä. Yksilöitä, jotka olivat syntyneet Siuntion armottomiin olosuhteisiin ja kuitenkin pysyneet taistellen hengissä koko ikänsä. Siuntion vuodet olivat nöyrää aikaa. Opin tärkeitä taitoja: tutustuin tulen tekemisen taitoon ja perehdyin Judon pehmeään tiehen.

Budokat vm. 1992: Benja (pikkuveli), Jarmo (isä) ja minä
Oheinen kuva kertoo karua kieltään Suomen lama-ajasta: varaa vaatteisiin ei ollut, joten jouduimme vaatettamaan itsemme jääkarhujen nahasta tehdyillä valkeilla toogilla.

Selviytymisen ja judoerikoistaitojen kehittämisen ohella kävin ala-asteen Aleksis Kiven koulussa. Ala-asteen käytyäni oli aika jättää hyvästit rakkaalle Siuntiolle, ja muuttaa uusille afääreille.

Polkuni johti Kirkkonummelle, Kantvik Cityyn, josta käsin kävin yläasteen Masalassa Sepän koulussa, Virtuaaliluokalla. Virtuaaliluokalla kykenin soveltamaan Siuntion viidakoissa oppimiani ATK-taitoja. Yläasteen käytyäni oli aika aloittaa opinnot lukiossa. Varsin hyvän todistukseni turvin varmistin paikkani Tapiolan lukiossa, josta valmistuin vuonna 2002.

Seuraava vuosi vierähtikin isänmaata palvellen Riihimäen Viestirykmentissä. Nakki napsahti, ja palvelusaikani venyi vuoteen. Käteen jäi kuitenkin kultaakin arvokkaampi koulutus sotilaspoliisi -aliupseerina. Koulutus toi minulle taidot toimia heikkojen puolustajana ja pahanhenkisten öykkäreiden vitsauksena. Taitojani olen ylläpitänyt työskennellessäni vartijana Securitaksella.

Vuoden raikkaan leirielämän jälkeen, vuoden 2003 syyskuussa, oli aika aloittaa opiskelut Otaniemessä Teknillisessä korkeakoulussa tietotekniikan osastolla. Raikkaan akateemisen raikulielämän jälkeen menin ja valmistuin vuoden 2009 helmikuussa. Nyt olen aikuinen, eli käyn töissä ja muistelen nuoruuden vuosia.